V prípade, že máte problém s vodou a ste si istý, ktoré ukazovatele problém spôsobujú, prosím kontaktujte nás a na základe skúseností nášho odborne vyškoleného personálu vám poradíme.
Rozbor vody vybraných ukazovateľov je vhodný hlavne v prípade keď vieme určiť okruh možných problémov vody a tým aj jednotlivé ukazovatele, prípadne keď sami viete problematické ukazovatele z predchádzajúceho rozboru vody a chcete si overiť či problém s danými ukazovateľmi pretrváva alebo sa odstránil.
V opačnom prípade rozbor vody vybraných ukazovateľov neodporúčame a vhodnejší je Kompletný rozbor vody (tzv. minimálny rozbor vody), ktorý nám vie vytvoriť obraz vody a jej nezávadnosť.
Mikrobiologický rozbor môžete objednať na našej stránke. Stačí nás kontaktovať.
Rozbor vybraných ukazovateľov je možné zostaviť na základe špecifických požiadaviek klienta alebo atypických problémov klienta. Možnosť vybrať si z 66 ukazovateľov, ktoré vypovedajú o kvalite a bezpečnosti vody pre ľudský organizmus.
1. Teplota
2. Reakcia vody
3. Elektrolytická vodivosť
4. Voľný/celkový/viazaný chlór *5
5. Rozpustený kyslík
6. Rozpustené látky sušené pri 105°C
7. Rozpustené látky žíhané pri 550°C
8. Rozpustené anorganické soli (RAS)
9. Nerozpustené látky sušené pri 105°C
10.Nerozpustené látky žíhané pri 550°C
11. BSK5 – biochemická spotreba kyslíka *1
12. Chemická spotreba kyslíka dvojchrómanom draselným CHSKCr
13. Chemická spotreba kyslíka manganistanom draselným CHSKMn
14. Celkový dusík *2
15. Organický dusík *3
16. Amónne ióny NH4+
17. Amoniakálny dusík (N-NH4)
18. Dusitany NO2–
19. Dusitanový dusík (N-NO2–)
20. Dusičnany NO3–
21. Dusičnanový dusík (N-NO3–
22. Celkový fosfor Pcelk
23. Fosforečnany PO43-
24. Oxid fosforečný P2O5
25. Extrahovateľné látky NEL
26. Nepolárne extrahovateľné látky (gravimetricky/ v IČ oblasti) NEL
27. Aniónové tenzidy (PAL – A)
28. Alkalita – celková (KNK 4,5)
29. Alkalita – zjavná (KNK 8,3)
30. Vápnik Ca
31. Horčík Mg
32. Celková tvrdosť
33. Celkové železo Fe
34. Mangán Mn
35. Zinok Zn
36. Meď Cu
37. Nikel Ni
38. Escherichia coli
39. Koliformné baktérie
40. Enterokoky
41. Kultivovateľné mikroorrganizmy pri 22 °C
42. Kultivovateľné mikroorrganizmy pri 36 °C
43. Zákal
44. Pach
45. Farba
46. Celkové látky pri 105°C
47. Celkové látky pri 550°C
48. Strata žíhaním pri 550°C
49. Celková sušina %
50. Ortofosforečnanový fosfor
51. Tuky a oleje rastlinného a živočíšneho pôvodu
52. Fenoly
53. Chloridy Cl–
54. Sírany
55. Acidita – ZNK 8,3 (4,5)
56. Usaditeľné látky – sediment po 30 min.
57. Kalový index *5
58. Agresivita vody podľa Heyera
59. Hydrogénuhličitany HCO3–
60. Uhličitany CO32-
61. Hliník Al
62. Chróm Cr
63. Olovo Pb
64. Striebro Ag
65. Cín Sn
66. Sodík Na